Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moberg kör för nytt rekord – och cancerforskning

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Kim Moberg. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Kim Moberg kör i två SM-klasser och hon ska skänka hälften av de inkörda pengarna till Rosa Bandet.

Publicerad:

Kim Moberg landade i Göteborg strax efter lunchtid under fredagen. Anledningen är att hennes, och flera andras, SM-helg börjar redan i kväll.
– Förr oss som kör är det bankett och föreläsningar i kväll. Vi bjuds på hotell också. Jag tycker att det är roligt att de ordnar lite extra när det är SM, säger Kim Moberg. 
Stor helg?
– Ja, det är klart. För mig är det skitstort bara att få vara med.
Trots att hon är ett välkänt namn bland lärlingarna så är det faktiskt bara andra gången som Kim Moberg tävlar i SM. Förra året debuterade hon som både ungdom och lärling.
– Då blev det en galopp och ett tredjepris, så ett brons blev det ju i alla fall.
Blir det ännu bättre den här gången?
– Man får väl hålla tummarna för det i alla fall. Den ena hästen (Harrington) har jag inte hört något om och den andra (Global Unlimited) har varit lite sjuk inför det här. Det är två bra hästar hur som helst.

"En viktig sak"

Motivation saknas knappast. För Kim Moberg har inför helgen bestämt sig för att skänka hälften av det hon kör in till Rosa Bandet, som hjälper till att finansiera cancerforskning.
– Jag tycker att det är en viktig grej. Alla har ju nästan anhöriga som har blivit drabbade eller vet någon som har blivit drabbad. För mig är det en viktig sak. Något kan man göra och då ska man göra det också. Jag har själv anhöriga som har drabbats.
Av samma anledning kör hon i morgon i ett par rosa handskar.
– Handskarna har redan blivit sålda för 2000 kronor till en person som vill ha min och pappas (Svante Båth) autograf på dem.

Under fredagen var Moberg lite frågande till att inte fler hade hakat på hennes initiativ, men strax efter samtalet hade Harringtons ägare beslutat att skänka tio procent av hästens insprungna pengar i morgon. Anders Eriksson, Rebecca Dahlén, Lukas Svedin och Erik Adielsson är exempel andra kuskar som i någon form har hakat på Mobergs initiativ.

Mot rekordår

I samband med SM-helgen har Kim Moberg också chansen att slå sina siffror från succéret 2017. Då körde kusken in 1 512 700 kronor och i år har hon redan kört in 1 400 736 kronor.
– Jag har ju inte vunnit lika många lopp som förra året och det blir nog svårt att slå. Det har faktiskt varit lite stolpe ut i en hel del lopp i år, men jag är nöjd att jag får köra så fina hästar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS