Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Monté på V86

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Solvalla planerar att ha två montélopp på V86 under året. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Under året ska montésporten ta ytterligare ett kliv in i rampljuset. Man har sedan en tid funnits med på V4- och V64-omgångar. Under 2016 ska det även ridas montélopp på V86.

Publicerad:

Enligt Solvallas hemsida planeras två montélopp att placeras på V86-kupongen. Ett lopp ska ridas onsdag 11 maj och ett lopp den 28 september. Det är Solvalla Hästägarförenings Montépokal och Svensk Travsports Femåringsmonté där förstapriset i respektive lopp ska vara 100 000 kronor.
– Jag tycker att det är naturligt att de bästa loppen ska vara med på de största spelen. Nu får montésporten presentera sig för en större publik, säger Markus Myron, sportchef på Solvalla, på solvalla.se där också Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG, säger följande:
– Montésporten är i ständig utveckling och är sedan några år tillbaka regelbundet med på V4-spel och också på V64 vid några tillfällen per år. Nu tar vi ytterligare ett kliv i denna utveckling genom att erbjuda V86-spelarna en spännande monté-utmaning, vilket vi verkligen ser fram emot.
Även om planen är att ovanstående lopp ska vara med på V86 gäller det att tillräckligt antal hästar anmäls till loppen för att så ska bli fallet.
– Det gäller att vi får ordentligt anmält, men det tror jag inte blir något problem. Jag litar på att montéutövarna har fullt fokus på de här loppen, säger Markus Myron på solvalla.se.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS