Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Montédagen tar form

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Galoppjockeyn Fredrik Johansson blir ett av inslagen under Bergsåkers montédag den 4 augusti. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Bergsåkers montédag den 4 augusti börjar nu ta form på allvar. I dagsläget finns det drygt 60-talet tillgängliga ryttare och det blir gästspel från både Norge och Finland.

Publicerad:

Det var regionsportchefen Bert-Ola Månsson som tog initiativet till den här rejäla montésatsningen under en och samma dag på Bergsåker. Åtta lopp kommer att ridas med förstapriser från 30.000 upp till 100.000 kronor. Dessutom blir det även seminarium, kringarrangemang och festligheter runt denna tävlingsdag, där loppen inleds 18.00 på lördagen.
– Det är ett glädjande stort intresse från montéfolket. Drygt 60-talet ryttare är tillgängliga just nu och många av dessa har även tackat ja till det utskick vi levererat tidigare, berättar Månsson, som inte heller är direkt bekymrad över att det ska bli för få hästar anmälda.
– Nej, då det verkar vara ganska populärt att anmäla till breddmontélopp i Östersund så borde intresset för loppen den här dagen knappast vara mindre med tanke vilka prispengar som bjuds. Samtidigt kan man förstås aldrig vara helt säker förrän anmälningsdagen kommer.

Hur ser det ut med internationella inslag?
– Vi jobbade en hel del på en fransk ryttare, men det gick inte i lås. Däremot kommer tävlande från både Norge och Finland. Det blir runt sex-sju ryttare från Norge och sedan en hästbuss från Finland. Hur många hästar som kommer från våra nordiska grannländer vet jag dock inte i dagsläget.

Om den här montésatsningen blir lyckad har Bert-Ola Månsson idéer på hur han ska utveckla det nordiska inslaget ytterligare.
– Då skulle man kunna tänka sig en landskamp på något sätt, men det där beror som sagt på hur det här slår i år.

Kringarrangemang då? Jo, det är klart med tre olika seminarier.
– Stig Wiklund och Johan Olsson håller i en, där det blir diskussioner om träning, mål och förstås även den mentala biten. Sedan kommer galoppjockeyn Fredrik Johansson hit för att prata ridteknik, taktik och även hur man kan träna sig själv. Ridsporten bidrar med Pontus Hugosson och Hanna Berg och vi hoppas att detta kan få ridklubbarna i distriktet att sluta upp.

Bergsåker vill försöka locka så många hästintresserade som möjligt, men samtidigt är det första året och vissa saker behöver lite tid för att blomma ut.
– Det ska verkligen bli spännande och vi är rejält laddade här på bergsåker, avslutar Månsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS