Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mot Hamburg – sedan Belgien och VM i USA

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jerry Riordan åker själv till Hamburg på onsdag för att följa Ringostarr Trebs kvallopp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På onsdag tvingas Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb till ett kvallopp i Hamburg inför sin VM-resa till USA.
– Jag åker dit själv. Hästen är så viktig för oss alla att det känns som jag måste vara på plats trots att det bara är ett kvallopp, säger Jerry Riordan.

Publicerad:

Det kan tyckas konstigt att köra kvallopp i just Hamburg, men det hela har en naturlig förklaring. För det första krävs ett felfritt lopp av hästen inom 45 dagar för att överhuvudtaget få starta i VM-loppet på Yonkers. Sedan går flygplanet från Liége i Belgien på fredag och Hamburg ligger efter vägen.

– Wim Paal ska dessutom köra flera hästar under den här tävlingsdagen i Hamburg, så även det passar fint. Jag är i Malmö under tisdagen och då blir det inte så lång resa för mig heller med bilen, förklarar Jerry.

Den sistnämnde kollade upp Ringostarr Treb grundligt hos veterinären Jonas Thornell i torsdags.

– Han hittade inget, utan det var frid och fröjd. Då ska man också veta att Jonas brukar vara väldigt petig.

• Hur fort vill du att Ringostarr Treb ska springa på onsdag?
– Runt 1.16-1.17 är nog ganska lämpligt. Jag hoppas och tror att allt ska vara som vanligt med hästen där i Hamburg och att vi kan börja ladda för VM. Planet avgår under fredagen från Belgien och resan tar tio timmar. Sedan väntar 48 timmars karantän och därefter ytterligare en viss begränsad karantänvistelse. Skötaren Heli Tarrimaa följer med i planet, fortsätter Jerry, som själv planerar att bege sig mot USA nästkommande onsdag.
– Jo, det finns 500.000 dollarskäl att åka dit och det brukar vara väldigt trevligt på alla sätt och vis.

Förra året segrade Jerrys Twister Bi i VM. Kan det bli andra raka för Halmstadtränaren?

Fotnot: Ringostarr Treb möter bara två hästar i kvalloppet, Mr Cashman (tjänat 5.416 euro) och Miles United (7.122 euro).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.