Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

M.T.Insider vann Travronden Speedrace igen

Olle Alséns M.T.Insider ordnade andra raka segern i Travronden Speedrace. Nu siktar Gävletränaren på att skriva in sig i historieböckerna på allvar.
– Vi får väl se till att han vinner även 2020, 2021 och 2022 så kan de döpa om det till M.T.Insiders Speedrace efter det, säger han.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Olle Alsén fick jubla i år igen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I fjol fick Olle Alsén stå åt sidan i Travronden Speedrace på grund av avstängning. Från sidan av banan fick han se Erik Adielsson styra M.T.Insider (e. Offshore Dream) till seger den gången. I år var det dags för Olle Alsén att göra sitt första kuskframträdande på Solvalla under en elitloppssöndag och det kunde inte ha slutat på ett bättre sätt.

M.T.Insider vann sitt heat i överlägsen stil och var sedan starkast också i finalen.
– Jag har ju blåst upp det här sedan han vann förra året. Han är verkligen som klippt och skuren för det här loppet och vi har siktat på att försvara titeln i ett års tid. Det är klart att det betyder lite extra att köra själv även om Erik gjorde allting rätt i fjol. Det var lite onödigt klumpigt av mig att vara avstängd den gången. Jag tycker om att köra mina hästar själv. Det är inget fel på catchdrivers, men jag tycker att sporten behöver breddas och då är det bra att sådana som mig får chansen att synas också.

Hur ser du på upplägget med speedracet?
– Det är häftigt och det blir andra typer av hästar som gör upp. Hästar som tjänat miljoner kan vara chanslösa mot hästar med en halv miljon på sig.

Hur var det att köra en elitloppssöndag?
– Det var mäktigt. Jag har aldrig gjort det tidigare trots att jag varit kusk sedan 1990-talet. Jag har drömt om det länge och har varit här i alla år och stått och jublat och hejat på andra. Nu fick andra jubla åt mig och det känns lite surrealistiskt faktiskt.

"Helt enkelt skita i de andra"

Det var en segersäker Gävletränare på förhand – och Olle Alsén körde verkligen som att han visste om att hade den bästa hästen.
– Innerst inne trodde jag att vi skulle vinna på förhand. Det sticker jag inte under stolen med, men samtidigt vill man vara ödmjuk inför uppgiften. Jag har tittat upp motståndarna och många var verkligen snabba. Han hamnade i ett tufft heat och i en tuff final och fick verkligen kämpa för det.

Olle Alsén satsade allt på ett kort i finalen och M.T.Insider tryckte sig förbi Xlnt Chili Tripel i utgången av svängen. Sedan kunde nioåringen defilera över upploppet och kamma hem förstapriset på 100.000 kronor.
– Det är klart att man har respekt för kuskar som Björn Goop och Yannick Gingras, men just idag var jag inne på att köra min häst och helt enkelt skita i de andra. Även om vi inte fick den där halva längden direkt som jag trodde att vi skulle få. Han fick gå för fullt hela vägen och när vi nådde tät var det bara att fortsätta.

Siktar på fem segrar i rad

Gävletränaren hoppas inte att det här var sista gången i speedracet för M.T.Insider. Han berättar att han har, halvt på skämt och halvt på allvar, sagt till ägarna att hästen ska ta hem loppet de kommande tre åren.
– Ja, jag får väl stå för det nu. Jag har sagt till dem att vi får väl se till att han vinner även 2020, 2021 och 2022 så att arrangören kan döpa om loppet till M.T.Insiders Speedrace efter det. Och att han ännu längre fram får vara med och leda defileringen i loppet.

Bakom vinnande M.T.Insider blev Henrik Larssons In Line Tooma tvåa och Fredrik Perssons Xlnt Chili Tripel trea. Segertiden i finalen skrevs till 1.06,7a/640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS