Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Myron: "Kommer ta kontakt med Stefan inom kort"

Cruzado dela Noche imponerade stort då han vann Copenhagen Cup från dödens under söndagen.
Efteråt uttryckte sig ägare Anders Ström positiv till Elitloppet, något Solvallas sportchef Markus Myron också är under söndagskvällen.
– Jag kommer ta kontakt med Stefan inom kort, säger Myron.

Publicerad:

Markus Myron själv var inte på plats i Köpenhamn och Charlottenlund, men loppet är studerat.
– Jag såg loppet hemifrån och Cruzado dela Noche var jättebra, i övrigt finns det väl inte så mycket att kommentera, säger Myron.
Att hästen är högaktuell för Elitloppet är ingenting Solvallas sportchef sticker under stol med.
– Det är ingen häst som är klar för Elitloppet från Copenhagen Cup så här direkt under söndagskvällen, men jag kommer ta kontakt med Stefan (Melander reds anm.) inom kort för att höra hans inställning kring eventuellt Elitlopp med Cruzado dela Noche.
Förutom Copenhagen Cup var annars den stora nyheten under söndagen som hade med Elitloppshelgen att göra, att Jorma Kontio är avstängd. Markus Myron själv har uttryckt sig glad över att det blir ett helfinskt ekipage med Elian Web, tränare Katja Melkko och körsven Jorma Kontio i Elitloppet. Något han fortfarande har förhoppningar om, men att det till slut är upp till personerna i hästens närhet.
– Till att börja med är det olyckligt att Jorma Kontio blev avstängd under Elitloppshelgen, men alla är ansvariga för sina gärningar på travbanan. Jag kan uttrycka mina tankar och förhoppningar kring helfinskt ekipage, men i slutändan, för att vi ska kunna tävla på lika villkor, så måste det vara upp till kretsen kring hästen att välja kusk. Någon kusk är i detta nu inte klar vad jag vet, avslutar Myron.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS