Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nadal spurtade till seger

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Nadal Broline bjöd på en fantastiskt spurt i Bollnäsloppet. 

Publicerad:

Han satt sist samtidigt som täthästarna kunde varva på 1.11,6 i Bollnäsloppet. Makethemark satt i ledningen och Örjan Kihlström såg ut att ha kopplat segergrepp om denne med dödenstravande Sorbet. Då dök Björn Goop och Nadal Broline (e. Yankee Glide) upp längst ut i banan och spurtade sylvasst. Det räckte hela vägen fram till seger, visade målfotot.
– Det är jättekul. Man vill inte förlora på målfoto man vill hellre vinna så klart. Örjans häst höll jättebra, sade Björn Goop efter segern.
Segertiden blev 1.10,6 och det var den andra fullträffen i Björn Goops regi.
– Det började jättebra första starten, sedan tackade vi nej till Elitloppet för att ha skulle kunna starta på under sommaren. Han blev sliten av banan på Bjerke i somras och det har tagit lite tid att få tillbaka honom. I Sundsvall senast kändes det som att han var tillbaka igen och nu fick han sätta pricken över i:et.
Förstapriset i Bollnäsloppet var 200 000 kronor och bakom Nadal Broline och Sorbet gjorde Disco Volante ett mycket fint lopp som trea.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS