Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Närmsta planen för Piraten

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
On Track Piraten siktas mot V75 i Eskilstuna lördagen den 11 november. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Drygt 15 miljoner in under karriären och en låga som aldrig tycks slockna. Det blev ett femtepris för On Track Piraten i C.L. Müllers Memorial senast och nu berättar tränaren Hans R Strömberg om den närmsta planen för sin stjärnhäst.

Publicerad:

Hedershästen On Track Piraten har segerdefilerat hela 37 gånger i karriären och sprungit in drygt 15,3 miljoner kronor. Äventyren med den nioårige valacken har varit många och under året har han, förutom på svensk mark, också tävlat på Vincennes och Yonkers. I sin näst senaste start blev han femma på den amerikanska 800-metersbanan.
– Han hade spår tio och fick trava i andra- och tredjespår hela vägen och då blir det tufft när det handlar om en 800-metersbana. Jag tycker han har gjort det bra utan att få vinna på sistone och visat bra form.

Senast blev det också en femteplats för On Track Piraten och detta i C.L. Müllers Memorial på Jägersro.
– Även då hade en svårt läge och fick ingenting gratis. Han fick dåliga ryggar från start och hamnade sist och eftersom det inte var något tempo att tala om i loppet fick han gå fram i dödens. Det blev för tufft.

Förra vintern visade On Track Piraten upp häftiga takter där han mellan slutet av oktober och mitten av mars ståtade med hela nio raka segrar. "Piratens" årstid närmar sig med stormsteg och Hans R Strömberg tror sig ha den närmsta tävlingsplanen klar för sig.
– Eventuellt kommer vi att gå ut i Eskilstuna nästa helg och så hoppas vi komma med i guldfinalen på Solvalla två veckor efter det.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS