Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nästa häst till Elitloppet

Foto: Matilda Öhrman,TR BILD
Uza Josselyn. Foto: Matilda Öhrman,TR BILD

Ifjol vid den här tiden var noll hästar inbjudna till Elitloppet. I år är två klara – under lördagen stod det klart att Uza Josselyn finns med bakom bilen sista söndagen i maj.

Publicerad:

Readly Express fick en rosa biljett efter sin seger i Prix d'Amérique. Under lördagen skickade Anders Malmrot ut nästa inbjudan. Det handlar om René Aebischer-tränade Uza Josselyn som vann Grupp III-loppet Prix du Plateau de Gravelle under lördagen.
– Jag tycker att hon har alla kvaliteter som en bra elitloppshäst ska ha. Hon har varit med i de tuffaste loppen och vann Nationernas Pris ifjol. Hästen är snabb från start och kan gå i ledningen, men kan även gå i rygg. Det är en jättebra häst helt enkelt, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Uza Josselyn inledde 2018 med en tredjeplats i Prix de Luxembourg och en sjätteplats i Prix de France.
– Hon har varit med mot de allra bästa och segern idag tog hon utan att förta sig. I Prix de Luxembourg var hon knappt slagen vilket jag tycker är fantastiskt med tanke på öppningen. Det känns helt rätt att ge henne en inbjudan. 

Hur togs inbjudan emot?
– De blev strålande glada. Precis så glada man vill att de ska bli när man ringer och bjuder in hästar till sådana här lopp.

Det sjuåriga stoet Uza Josselyn är registerad i Danmark och tränas av schweiziska René Aebischer. På sistone har hon uteslutande körts av Alexandre Abrivard. Uza Josselyns största seger kom den första november ifjol då hon segrade i Gran Premio delle Nazioni på San Siro i Milano, Italien. En seger som var värd 128.800 euro. Stoet har segrat i 19 av sina 32 starter och sprungit in drygt 6,7 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.