Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Nervöst men med positiv känsla"

Foto: ANNIKA NIKLASSON/SIDMAKARN
Youlo och Stefan Söderkvist startar i V64-2 på Åbytravet. Foto: ANNIKA NIKLASSON/SIDMAKARN

I kväll gör Youlo sitt första framträdande mot kulltopparna i uttagningen till Drottning Silvias Pokal.

Publicerad:
Äntligen är det dags för uttagningsloppen till både Drottning Silvias- och Konungs Gustaf V:s Pokal på Åby. En som hoppas på att gå vidare till finaldagen den 14 maj är stoet Youlo. Hon gör i kvällens V64-2 dessutom debut mot kulltopparna. Formen har visat sig bra och i senaste starten stod hon för en stark prestation där segern blev hennes. Tränare Catharina Johansson har positiva känslor inför kvällens uppgift.  
 
– Jag är jättenöjd med senaste starten. Hon fick lite tryck i början, men stod emot bra och avslutade mycket starkt. Inför i kväll är jag nervös som vanligt, men hon är fin. Vi har ett bra spår och en bra kusk. Min känsla är positiv, säger Catharina Johansson.
 
I sulkyn sitter likt senast Stefan Söderkvist. Han är obesegrad med Youlo efter två uppsittningar. Ekipaget har spår tre och kvällens utmaning är motståndet.
 
– Vi möter toppmotstånd och mycket ska klaffa på vägen, men vi hoppas på det bästa. Hon tog senaste loppet bra och hon känns jättefin. Inga ändringar görs och jag har gjort vad jag har kunnat. Nu är det upp till henne och vi anmälde för att hon känns riktigt bra, säger Catharina Johansson.
 
Youlos storasyster är trefaldiga miljonären Youana, som bland annat vann Breeders' Crown 2013 och EM för ston 2015. I vintras drabbades Youana av en olycklig långtidsskada.

– Hon är fortfarande hemma under rehab. När vi har kollat ser det bättre ut än väntat och veterinären var väldigt nöjd med henne. Men just nu är det fortfarande skritt som gäller, säger Catharina Johansson. 
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS