Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nioåring var starkast

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Kleppe Slauren visade fin form och satsar på Elitkampen igen. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Det blev en ren uppvisning av en nioårig norsk hingst i Moe Odins Äreslopp (V75-5).

Publicerad:

Trots en väldigt tuff inledning med 1.20,6 första 400 kunde Kleppe Slauren (e. Sundbo Kravall) och tränaren Kjetil Djöseland hålla undan hela vägen från spets. Första 1200 avverkades efter 1.23,8 första 1200 och sedan bara försvann Kleppe Slauren ifrån konkurrenterna över den sista bortre långsidan.
– Hästen gick med trekvarts norskt huvudlag för första gången på länge och när detta drogs fick jag väldigt stor effekt. Han blev till och med lite väl pigg och det gällde för mig att inte köra galopp, förklarade Kjetil.

Sista biten närmade sig en smygkörd Lome Brage hastigt invändigt, men då var Kleppe Slauren redan i mål.
– Det här är en jäkla krigare och nu har vi Elitkampen på Solvalla som nästa stora mål. Det var en fantastisk känsla förra året när jag fick köra där och bli tvåa, så det vill man uppleva igen.

Tekno Odin fick en resa i tredjespår och sedan fram i dödens för att sedan bli avlöst. Han sågs dock aldrig med någon segerchans (fyra) och har en bit till toppformen. Förstapriset i loppet var 200.000 norska kronor och segertiden 1.23,9a/2100 meter. Det här var faktiskt 100:e starten för Kleppe Slauren, som redan är anmäld till ett lopp i Bergen den 5 april!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS