Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nionde raka segern

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Aubrion du Gers hade inget motstånd i Laval. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Visst blev det även en nionde seger i rad för Aubrion du Gers – världens bäste valack!

Publicerad:

I grupp III-loppet Grand Prix Anjou Maine i Laval körde Jean Michel Bazire fram i dödens efter cirka 1.000 meter. Väl där satt han lugn utvändigt om ledande Blues des L. (e. Phlegyas) samtidigt som Philippe Allaire-tränade Traders (e. Ready Cash) fick en drömresa i andra par utvändigt. Men över upploppsrakan såg det ut som vanligt, Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) hade inget motstånd. Traders tvekade och fick nöja sig med tredjeplatsen bakom ledande Blues des L.

Förstapriset var 45.000 euro och segertiden skrevs till 1.12,2/2900 meter. Aubrion du Gers ståtar nu med nio raka segrar och faktiskt 16 vinster på de senaste 17 starterna. Imponerande är ordet! Senast hästen förlorade var den 4 april i Angers mot Bugsy Malone. Han har bara gjort en start i Norden under 2018 och det var i Kymi Grand Prix den 16 juni, där det också blev full pott.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.