Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nivard smög sig fram

Foto: JEANNIE KARLSSON
Franck Nivard visade sin skicklighet i Grand National du Trot. Foto: JEANNIE KARLSSON

Den fjärde etappen av Grand National du Trot blev en framgång för tränaren Jean Michel Baudouin, då Franck Nivard lyckades ge Baxter du Klau en perfekt smygresa och sedan vinna knappt i Toulouse.

Publicerad:

Det var storfavoriten Brissac (e. Ni Ho Ped d'Ombree), vilken jagade sin fjärde raka seger, som annars var moralisk vinnare. Körande tränaren Jean Alain Eliphe tvingades till en lång forcering i tredjespår innan han kunde pressa sig till spets efter cirka 1.700 meter. Han fortsatte dra på där framme och till slut var det endast sexårige Baxter du Klau (e. Oiseaux de Feux) som kunde haka på. Franck Nivard hade följt med som trea på innerspår, men letade sig ut i slagläge före slutsvängen. Sedan kunde Nivard speeda ner favoriten knappt invändigt.

Det här var andra raka segern för Baxter du Klau och den tolfte totalt. Senast segrade hästen i Prix Aletheia på Vincennes. Eftermiddagens vinst var värd 40.500 euro och segertiden stannade vid 1.14,5/2.950 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS