Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nobbade Elitloppet – möts på Meadowlands istället

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Åke Svanstedts fyraåring Six Pack får en tuff årsdebut då han på lördag ställs mot Hambletonianvinnaren Atlanta. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Två hästar som stod högt uppe på Anders Malmrots önskelista inför Elitloppet möts nu istället på Meadowlands på lördag.

Publicerad:

Det är fjolårets Hambletonianvinnare Atlanta (e. Chapter Seven) som med ett lopp i kroppen bland annat ställs mot Åke Svanstedts årsdebutant Six Pack (e. Muscle Mass). Numera Ron Burke-tränade Atlanta var nära att komma till Elitloppet i år, men det hela föll på att Burke inte kände sig nöjd med själva transportlösningen från USA. Åke Svanstedt var däremot tidigt ute och deklarerade att det inte var aktuellt med Elitloppet i år för Six Packs del.

Duon möts i Graduate Series för fyraåringar med ett förstapris på 25.000 dollar. Överhuvudtaget kryllar det med svensktränade hästar under fredag och lördag på Meadowlands, då det bland annat bjuds på första försöksrundan i New Jersey Sire Stakes för treåringar (fredag). Där årsdebuterar en av Marcus Melanders stora Hambletonianhopp –  Greenshoe (e. Father Patrick).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS