Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norberg i ny otäck olycka

Foto: TR Bild
Jan Norberg. Foto: TR Bild

Umåkers Janne Norberg var med om en olycka när han körde häst under onsdagen. Norberg kördes till sjukhus där det enligt kollegan Stefan Johansson konstaterades att han brutit lårbenshalsen.

Publicerad:

I mars var Janne Norberg med om en otäck olycka på hemmabanan Umåker som gav honom en bäckenfraktur och en fraktur i handen. Under onsdagen var olyckan framme igen. I ett jobb hos proffstränaren Stefan Johansson sparkades han ur vagnen och fick föras till sjukhus med ambulans. På sjukhuset konstaterades det att Norberg brutit lårbenshalsen.
– Det hände i samband med att han skulle köra häst i träning. Hästen sparkade bakut och skenade iväg. Janne åkte med ambulans till sjukhus där de kunde konstatera att han brutit lårbenshalsen. De skulle förhoppningsvis kunna operera honom redan idag, säger Stefan Johansson och fortsätter:

– Han var helt klar i huvudet så det var inga konstigheter så, men han hade väldigt ont, så klart. Hästen klarade sig otroligt nog bra. Den fastnade i ett järnstaket, men som tur var kom många vänliga personer och hjälpte till. Efter en koll hos veterinären stod det klart att hästen inte skadat sig, säger Stefan Johansson.

Janne Norberg var uppsatt som kusk på två hästar på Bergsåker under onsdagskvällen där han ersätts av Ulf Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.