Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordamerika: Stängt överallt – utom i Kalifornien

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Storbanan Meadowlands beslutade om att stänga igen förra veckan. Nu står travet stilla i USA, förutom i Kalifornien. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Söndagens enda tävlingar på andra sidan Atlanten kördes på Saratoga Harness. Nu stänger även den igen på grund av coronaviruset. Därmed håller endast en nordamerikansk bana öppet.

Publicerad:

Saratoga Harness hade planerat för tre tävlingsdagar den här veckan, men nu är alla lopp inställda tills vidare. Sedan tidigare gäller samma sak på nästan alla andra banor i Nordamerika. Den enda som tävlar vidare i nuläget är Cal Expo utanför Kaliforniens huvudstad Sacramento.

Cal Expo har fått tillstånd för att försöka köra färdigt sitt meeting som slutar den 25 april. Tävlingarna avgörs dock inför tomma läktare.
– Det är goda nyheter för oss. Vi är som alla andra – om de stänger ned blir vi panka. Då har vi ingen inkomst, säger tränaren Bobby Johnson till Harness Racing Update.

Samma sajt har även intervjuat Jimmy Takter om situationen i USA. Takter, som befinner sig i Florida, berättar att han långt ifrån övertygad om att tävlingarna är i gång igen om två, tre månader.
– Och om de inte är det kan jag inte se hur det här skulle kunna bli ett bra år för sporten, säger Takter till HRU.
– Jag är inte säker på att vi överlever både coronaviruset och dopningsskandalen. Många kommer att få svårt att betala för sina hästar och blir då tvungna att sälja. Jag är en optimistisk person, men jag kan inte se det här sluta väl, såvida vi inte får ett stort genombrott i form av ett vaccin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.