Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordsjö Odin överlägsen

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Elva lopp – samtliga för kallblod. På fredagen stod Bergsåker värd för Sleipnerdagen och bjöd bland annat på en ny uppvisning av dubble derbyvinnaren Nordsjö Odin.

Publicerad:

Nordsjö Odin (e. Tekno Odin) startade med 20 meters tillägg i Stora Fyraåringsloppet med 100.000 kronor till vinnaren. Det försprånget hämtade han snart in och i utgången av andra sväng körde Öystein Tjomsland till ledningen. Därifrån vann sedan Nordsjö Odin med halva upploppet på tiden 1.24,9 över lång distans. Två tiondelar snabbare än Järvsörappens svenska rekord för utländska hingstar och valacker från 2015.
– Han hade nog kunnat kapa tiden med två, tre sekunder i dag, sade Öystein Tjomsland till Kanal 75.

Nordsjö Odin har nu vunnit fem av nio starter i år – däribland derbyt i både Sverige och Norge. Han ägs av svenska Stall Bergsåkers Trotters.

Tre- och femåringarna tävlade också om samma summa i varsitt lopp på fredagskvällen. Bland de yngre avgick Lars-Erik Karlssons Mustang (e. Horgen Tore) med segern och i Bergsåkers Stora Femåringspris vann norske Grislefaksen G.L. (e. Järvsöfaks) med Jan Roar Mjölneröd i sulkyn.

Kvällens högst doterade lopp var Sleipners Nordiska Kamp för den äldre eliten. En dramatisk historia som slutade med en överraskande hemmaseger. Norske Pave Faks plockade ned ledande Tangen Haap på sista bortre långsidan och var i klar ledning när han galopperade i slutsvängen. Ett rafflande upplopp senare var Håkan Skoglund och Art Nökkve (e. Lome Kongen) var först i mål, en halv längd före finske gästen Joriini.

Segern var Art Nökkves första för året och var värd 150.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS