Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordström kör på chans

Foto: HANOLD/ALN
Per Nordström har två hästar till start under Halmstadtravets lunchtävlingar. Foto: HANOLD/ALN

Per Nordström beger sig till Halmstad med två hästar idag när det vankas lunchtrav. Har han någon vinnare med sig i transporten?

Publicerad:

På V4-spelet har Per Nordström Denim Boko till start i V4-inledningen. Femåringen kommer från seger då hon vann från 20 meters tillägg över kort distans.
– Då var tillägget väldigt snällt för henne med bara 175.000 kronor intjänat för 20 meters tillägg, men hon gjorde det bra, säger Per Nordström.

Även idag vankas 20 meters tillägg över kort distans. Den här gången är tillägget dock för 20 meter vid 465.000 kronor.
– Distansen är ju den rätta, men hon står lite hårdare inne på pengarna idag. Sedan har jag också stor respekt för Grace From Above. Upplägget blir lite chansartat. Jag kommer ladda iväg det som går för att försöka få rygg på Grace From Above tidigt. Sedan får vi se om luckan kommer.

Formen ser annars ut att vara intakt?
– Absolut, formen är bra och hon har gått jämnt hela tiden. Det är bara det att hon har varit ute på lite djupt vatten över full distans och mot hingstar. Om man garderar Grace From Above är min häst absolut streckvärd.

I dagens nionde lopp har Per Nordström ut den treåriga debutanten T.P.Jasmine, som i sitt kval landade på 1.17,9.
– Det är en fin häst som är kvick i benen. Idag har vi springspår och jag tror att vi kan utnyttja läget. Sedan får vi se hur jag gör om vi kör i ledningen eller inte. Jag hoppas att hon ska vara med där framme.

Per Nordström har nyligen flyttat till ny gård, men det är inget som ska påverka dagens två deltagare från stallet.
– Jag startade två hästar i Kalmar i fredags, bland annat en lillasyster till Denim Boko. Hon var visserligen tvåa, men gjorde ändå en lite slät figur. Varken Denim Boko eller T.P.Jasmine verkar dock ha brytt sig om flytten särskilt mycket och jag hoppas på bra insatser.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS