Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Normans hus brann ner på Erikssund

Foto: Privat/Kanal 75
Foto: Privat/Kanal 75
Foto: Privat/Kanal 75
Foto: Privat/Kanal 75

Under tisdagseftermiddagen började det brinna i Peter G Normans villa på Erikssund och byggnaden blev snabbt övertänd. Eldsvådan spred sig snabbt och villan totalförstördes.
– Det är jobbigt, man har ju hela ens liv i huset. Men ingen har kommit till skada som tur är och man får vara glad att det inte hände på natten, säger Peter G Norman till Kanal 75.

Publicerad:

Larmet om storbranden på Erikssund i Sigtuna inkom till räddningstjänsten klockan 15.22 på tisdagen.
– Vi var i stallet som ligger några hundra meter därifrån och jobbade. Jag var nere och hämtade posten och såg att det rök bakom skogen. Jag skyndade tillbaka och trodde att det var stallet som brann. Men när jag kom närmare såg jag att det var mitt hus som var övertänt, säger Peter G Norman till Kanal 75.
– Det var helt sjukt att se sitt hem brinna. Jag trodde inte det var sant och jag såg direkt att det var chanslöst att göra något. Räddningsstjänsten håller på med eftersläckningsarbetet och de gjorde allt för att begränsa branden. Det blåste väldigt hårt och det var därför huset blev övertänt så snabbt. Men det blåste åt andra hållet så det var ingen fara för stallet och hästarna.

– Det mesta är släckt nu och det är bara som ett skal som står kvar av huset. Vi byggde det för tio år sedan och byggde det själva. Man får vara glad att ingen var hemma och att ingen har kommit till skada. Man tror att branden har börjat på övervåningen där båda döttrarna har sina sovrum. Så man är bara glad att det inte hände på natten.

Solvalla-tränaren skulle ha tävlat i Eskilstuna under tisdagskvällen, men har valt att avstå. I stället sitter andra kuskar upp bakom Normans hästar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS