Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk kallblodsstjärna skadad

Foto: Hanold/ALN
Junifaks med Erik Adielsson och skötaren efter segern i Steggbest Minne på Skellefteåtravet som gav 150.000 kronor. Foto: Hanold/ALN

Tävlingskarriären kan vara över för V75-vinnaren och miljonären Junifaks. Det norska kallblodet skulle startat på Hagmyren i dag men i stället väntar operation, rapporterar TGN.no

Publicerad:

Den sjuåriga hingsten, som till vardags står på Öystein Tjomslands filial på Wolmsta Gård, kommer opereras på grund av en befarad hovbensfraktur. 
– De vet inte riktigt hur det gått till. Det är väldigt synd, det känns som att han har en del ogjort på banan. Efter vad jag har hört så är det dåliga prognoser och han kommer förmodligen inte att återvända som tävlingshäst, men jag hoppas rädda honom för avelsarbete, säger ägaren Knut Erik Dåbu till tgn.no. 

Junifaks (e. Järvsöfaks) har tagit sex segrar och hela 19 andraplatser på sina 67 starter i karriären och tjänat 1.583.759 svenska kronor. Han tillhörde kulltoppen som tre-och fyraåring och var med i både svenska och norska Kriteriet och Derbyt. Junifaks största seger kom i Steggbest Minne under Skellefteåtravets V75-tävlingar i höstas. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS