Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk kriterievinnare såld till Jämtland

Foto: Anders Kongsrud/TR Bild
Shocking Superman i ett lopp tillsammans med Björn Goop. Foto: Anders Kongsrud/TR Bild

Östersunds Oscar Berglund har fått in ett högoktantigt nyförvärv i stallet.

Publicerad:

På måndagen blev det klart att norskfödde Shocking Superman, som vann Norskt Travkriterium 2016 för Björn Goop byter ägare och går i träning hos framgångsrike amatören Oscar Berglund i Östersund.

Shocking Superman (e. Orlando Vici – Bernadette´s Cat) har tjänat merparten av sina 1,4 miljoner kronor i de norska unghästloppen. Kriterievinsten tog han på rekordtiden 1.12,7a/2100 meter före Moni Viking på samma tid. Slagna då var årets Elitloppsdeltagare Cokstile och Evil Enok M.E. Det blev revansch för Cokstile i Norskt Travderbyt 2017 där Shocking Superman slutade tvåa före Evil Enok M.E. Alla med tiden 1.13,4a/2 600 meter i det snabbaste derbyt genom tiderna som körts i Norge.  

Femåringen var också ner till Paris och mötte franske årgångstoppen Django Riff på hösten som treåring. Moderstammen går tillbaka till amerikanskan Annabella som på samma gren också lämnat avelshingsten Tap In. En annan gren är legendariska Merrie Annabelle som redan 1958 var första tvååring under 2.00 på engelska milen på Lexington och sedan 1977 har hon också givit namnet till storloppet ”Merrie Annabelle” för tvååriga ston på Meadowlands.

Shocking Superman har endast gjort en start i år. Ett stayerlopp på Färjestad i slutet av juni och inför den starten uttalade sig stallet att siktet var inställt mot Frankrike senare under året. En månad senare lämnade han Björn Goops träning. Nu får Shocking Superman istället bekanta sig med den jämtländska vintern.

Stallnytt hos Berglund är också att Benedictus och Orlando Triss lämnat stallet.

– Ingemar Sterner

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS