Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk storstjärna död

Foto: null
Gentle Star har fått sluta sina dagar.

Norske storstjärnan Gentle Star har vandrat vidare till de evigt gröna ängarna.

Publicerad:

Det är Trav Og Galopp-Nytt som skriver om Gentle Stars bortgång i sin senaste utgåva. Gentle Star (e. Speedy Tomali) är en av Norges absolut bästa varmblod i historien och segrade som unghäst både i Kriteriet och Derbyt. Han hade bland annat flertalet duster med Åke Svanstedts Zoogin, exempelvis i Oslo Grand Prix 1997, där Zoogin gick segrande ur duellen. Däremot segrade Gentle Star som äldre bland annat i Åby Stora Pris, Jubileumspokalen, Forus Open, Solvallas Grand Prix och Jarlsbergs Grand Prix. Sammanlagt blev det 32 segrar på 43 starter och 6.642.080 svenska kronor.

I aveln har Gentle Star verkat både i Sverige, Norge och Finland och också där haft en framgångsrik karriär. De vinstrikaste är Spring Erom (8,3 miljoner), Spring Ray (6,9 miljoner) och Gentleman (4,8 miljoner).
Gentle Star blev 26 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS