Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk tränare vill öppna filial i Sverige

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Ole Johan Östre vill utvidga sin tränarrörelse med en svensk filial. Foto: Maria Holmén/TR Bild

En redan flitig besökare siktar på ännu fler starter i Sverige framöver. Den norske tränaren Ole Johan Östre vill öppna en filial på andra sidan gränsen.
– Jag måste tänka på mina kunder, säger Östre till Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Ole Johan Östre har ett trettiotal hästar i träning utanför Momarkens travbana. Därtill anlitas han som lånekusk, men inte i tillräckligt hög utsträckning, säger han till Trav og Galopp-Nytt. Den ekonomiska krisen har slagit och slår fortfarande hårt mot norsk travsport, något som Östre märker av tydligt.
– Det körs färre lopp i Norge, premierna är lägre och därmed finns det mindre pengar att tjäna som kusk. Jag var till exempel inte uppsatt på någon häst vare sig på fredag eller lördag den här veckan. Det är tuff konkurrens och marknaden som bestämmer, säger han till TGN.

Därför blickar Östre nu österut. Mot Sverige där han körde in 873 000 kronor som tränare i fjol och mer än det dubbla som kusk.
– Jag måste titta på andra möjligheter till att tjäna pengar. Jag har varit i kontakt med Färjestad och där finns det lediga stall. Vi har inte skrivit något kontrakt, men planen är att starta upp en filial där, säger Östre till TGN.
– Jag vill dock skaffa mig svensk licens först, så jag kommer inte att ha några hästar där förrän till hösten. Men jag tvivlar på att prispengarna går upp här hemma till 2021, så det lönar sig nog att tänka långsiktigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS