Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norska krisen – vill flytta V75-dagar till Sverige

Foto: Jeannie Karlsson/Lars Jakobsson/TR Bild
Norsk travsport har det tungt och vill nu flytta tre V75-omgångar till Sverige. Foto: Jeannie Karlsson/Lars Jakobsson/TR Bild

Norsk travsport förhandlar just nu med ATG om att till vintern få flytta tre V75-omgångar till Sverige.

Publicerad:

Det är både den svåra ekonomiska situationen inom norsk travsport och hästbristen som ligger bakom det hela. Utgångspunkten är att de tre V75-dagarna som skulle flyttas från Drammen (inga travlopp där nästa år) till andra norska travbanor (Momarken och Biri) istället går till Sverige.
– Det är en bedömning som gjorts av den ekonomiska situationen och att kunna spara på hästmaterialet i Norge under vintern. Vi siktar på att en V75-omgång arrangeras i Sverige i både januari, februari och mars, säger DNT:s sportchef Tron Gravdal till Trav Galopp-Nytt.

Det hela hänger dock på hur det går med förhandlingarna med ATG.
– Rikstoto jobbar just nu med ett avtal med ATG för att detta förslag ska bli ekonomiskt lönsamt för Norge. Om det inte blir det kan förslaget komma att dras tillbaka, fortsätter Tron Gravdal.

DNT har även gått ut med att man helst vill ställa in tre lunchtravsomgångar, som nu verkar bli två, före årsskiftet. Det är tävlingarna på Drammen (7 november) och Momarken (28 november) som tas bort. Även här ligger ekonomi och de allt färre startande hästarna bakom beslutet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS