Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norska miljonärer flyttar

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ingbest går i träning hos Fredrik Fransson efter Unionskampen på lördag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Två kallblodiga norska miljonärer har i dagarna fått nya tränare. En blir kvar i Norge medan den andra flyttas till svensk mark.

Publicerad:

Det är den norska sajten tgn.no som rapporterar om de båda flyttarna. Den sexårige hingsten Galileo (e. Järvsöfaks) flyttas från hästens delägare och tidigare tränare Geir Flåten till Odd Storetvedt. Galileo har meriter som räcker och blir över med seger i det svenska kallblodskriteriet och en tredjeplats i norska derbyt. Totalt står han noterad för 20 segrar på 56 starter och han har hittills sprungit in drygt 2,4 miljoner norska kronor.
– Flytten är lite på grund av att han många fina lopp att starta i på sin nya hemmabana Bergen. Dessutom vill vi ge honom chansen till förändring för att behålla gnistan i honom. Jag tror att han kommer att må bra av att träna i den kuperade terrängen i Bergen, säger Geir Flåten till tgn.no.

Även kullkamraten Ingbest (e. Dotterud Teddy) har fått ny tränare. Den sexårige hingsten flyttas från Frode Hamre till Fredrik Fransson i Bollnäs efter starten i Unionskampen på lördag. Ingbest har tagit 16 segrar på 51 starter och har sprungit in knappt tre miljoner norska kronor.
– Han kommer att vara tillgänglig för avel i Bollnäs nästa år och vi har valt att flytta honom redan efter starten på lördag. Det passar bra eftersom Fransson också ska till Färjestad. Ingbest har ett par passande lopp i Sverige i oktober, säger ägaren Ragnar Lövseth till tgn.no.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS