Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norska sparpaketet: Så stora blir nedskärningarna

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

12,3 miljoner norska kronor. Så stora blir nedskärningarna för resten av året i vårt västra grannland. Förbundets sparpaket är dock inte tillräckligt – 3,3 miljoner fattas för att täcka de minskade intäkterna från Norsk Rikstoto.

Publicerad:

Det Norske Travselskap, DNT, fick nyligen ett tungt besked av Norsk Rikstoto. Utbelningarna för årets sista månader minskar med 15,6 miljoner norska kronor och DNT:s styrelse samlades därför vid ett extrainsatt möte på söndagen, rapporterar Trav og Galopp-Nytt.

På kvällen presenterades sedan ett sparpaket med nedskärningar på 12,3 miljoner norska kronor. Nedskärningar som kommer att drabba tävlingarna i november och december eftersom propositionerna för oktober redan var fastslagna när DNT fick beskedet av Norsk Rikstoto.
– Styrelsen finner det starkt beklagligt att man får så litet handlingsrum att operera i, skriver DNT i ett pressmeddelande.

Prispengarna för årets två sista månader minskar nu med 6,9 miljoner norska kronor enligt följande modell:

  • Sänkta premier i V75-loppen: 2.700.000
  • Sänkta premier på Bjerkes onsdagar: 500.000
  • Sänkta premier i DNT:s unghästserie: 250.000
  • Ett lopp mindre per tävlingsdag: 2.350.000
  • Fem inställda tävlingsdagar: 1.100.000

Dessutom försvinner transportbidragen för V75-tävlingarna. DNT gör även ett uttag från sin premiefond, men når ändå inte upp till de 15,6 miljoner norska kronor som intäkterna minskar med. Underskottet för året växer därför med 3,3 miljoner.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS