Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norske derbyvinnaren siktas mot ny comeback

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
El Diablo B.R. vid seger i en Breeders Crown-semifinal på Solvalla. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En tilltänkt flytt till Italien gick om intet. I stället ska en av delägarna få El Diablo B.R. tillbaka till tävlingsbanan.

Publicerad:

Den norske derbyvinnaren återkom i fjol efter ett långt skadeuppehåll. Det blev sex starter – och en seger – i Daniel Redéns regi innan hingsten återvände till Norge och Frode Hamre.

Hos sin nygamle tränare hann dock El Diablo B.R. bara med ett lopp på Sörlandet i oktober – sedan ådrog han sig en gaffelbandsskada. Och där och då kunde tävlingskarriären ha tagit slut, skriver Trav og Galopp-Nytt.

För från Italien kom ett bud från uppfödaren Roberto Toniatti som ville ha Muscle Hill-sonen som avelshingst. Toniatti var nära att köpa hästen redan efter derbysegern 2016, men då sprack uppgörelsen när hästen blev skadad.  Och inte heller den här gången blev det någon affär.
– El Diablo B.R. hade blivit såld om det inte vore för en ny regel som säger att man inte får importera hingstar från länder utanför EU om de har tjänat mindre än 400.000 euro till Italien, berättar delägaren Stian Hallenstvedt för TGN.

"Lika bra att sköta det själva"

I stället för avel i Italien försöker kretsen runt hästen nu få honom tillbaka på banan  – på egen hand.
– Frode Hamre och kompani har gjort ett strålande jobb med hästen, men nu när han ska tränas upp igen tycker jag att det är lika bra att vi sköter regin själva. På Jarlsberg har vi också en veterinär som kan följa upp honom regelbundet. Han står i (Eirik) Höitomts stall, men jag vill göra mycket av jobbet själv, säger Stian Hallenstvedt till TGN.

El Diablo B.R. har tagit 13 segrar på 30 starter och sprungit in drygt två miljoner norska kronor. Han har även debuterat som avelshingst och fick 21 norskregisterade avkommor förra året.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS