Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsktopp omutlig i Paris

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Looking Superb i samband med andraplatsen i Prix d'Amérique. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Looking Superb fortsätter att imponera i Frankrike. På lördagen kom hästens hittills största seger sedan flytten till Jean-Michel Bazire.

Publicerad:

Han vann Prix Tenor de Baune och var tvåa i Prix d'Amérique. Norske Looking Superb (e. Orlando Vici) fortsätter att glänska i Frankrike och på lördagen var han smått överlägsen i grupp I-loppet Prix de l'Atlantique (€170.000) på Enghien. Bazire gav sin sexårige hingst en fin resa i mestadels tredje utvändigt för att gå på som förstahäst i tredjespår i ingången av sista sväng.

Det bet bra för Looking Superb som snabbt var uppe jämsides och förbi ledande Dijon. Resterande del av upploppet blev en ren defilering för Looking Superb som kom i mål på 1.10,6a/2150 meter vilket är nytt löpningsrekord.

Andraplatsen gick till Uza Josselyn med Gabriele Gelormini i sulkyn. Hästen gick med i rygg på ledaren under större delen av loppet, men hade inte förmågan att utmana om segern på allvar när luckan uppenbarade sig. Trea slutade Tessy d'Ete och Franck Nivard.

Bold Eagle var anmäld till Prix de l'Atlantique för att jaga sin tredje raka seger i storloppet, men hästen ströks under fredagen på grund av dåliga blodvärden.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS