Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Nu får han ta igen sig lite”

Foto: PRIVAT
Guli Tor dagen efter olyckan. Foto: PRIVAT

I skuggan av Prix d’Amérique kördes tävlingar i Bollnäs under söndagen. Där utspelade sig obehagliga scener när Guli Tor föll efter loppet. 

Publicerad:

Det var i GS75-6 som Jan-Olov Persson-tränade Guli Tor föll ihop strax efter målgång. Körande Rikard N Skoglund klarade sig bra, men hästen blev liggande i ett dike utanför bankanten. Hästens skötare, Hanna Edvinsson såg allt på avstånd.
– Jag stod vid stallbacken och såg bara Rikard med sin vita stjärna på ryggen och att han lyckades hoppa av. Sedan försvann hästen. Då vet man inte vad man kommer fram till, säger Edvinsson dagen efter. 

Vad var det som hände?
– Enligt Rikard började han ligga på väldigt mycket 500 kvar när de satt fast invändigt. Då ropade han åt de andra att han behövde få ut hästen. Sedan fick han en liten lucka, men kom inte ut helt och hållet. Då krokade han ihop med Björn Karlsson och då galopperade hästen. Sedan kvävde han sig helt enkelt.

När hon kom fram till hästen låg han på marken i ett dike.
– Han blödde ur näsan och munnen då. 

Men det var inget fara, skulle det visa sig. Hästen vaknade till och uppträdde normalt kort därpå.
– När jag duschade av honom försvann blodet och sedan blödde han inget mer. 

Hur mår han i dag?
– Han har inte en skråma på kroppen och han verkar vara precis som vanligt. Det är faktiskt så att han inte ens är stel i dag. Jag gick igenom honom i morse och han var inte tjock i något ben och han hade inga sår. Nu får han ta igen sig lite efter det här.

 

FAKTA

Guli Tor

Ålder: 8
Far: Dotterud Teddy
Mor: Juli Saga
Starter: 60
Segrar: 15
Inkört: 1 017 900 kr
Tränare: Jan-Olov Persson
Skötare: Hanna Edvinsson
Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar
Ägarpseudonym: Stall Slugas
Tidigare tränare: Gustav Andersson

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS