Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio "bara" femma

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

I lördagens gulddivision på Örebrotravet gick Nuncio inte att känna igen. Hästen slutade femma efter resa utvändigt om ledande och vinnande Day Or Night In.
– Placeringen var dålig, säger tränare och kusk Stefan Melander.

Publicerad:

Efter två plumpar i protokollet i somras, valde Stefan Melander att ta ett tävlingsuppehåll med Nuncio. Under närmare tre månader var det tuff träning som gällde, fram till oktober då han startade på Bollnästravet. Där blev det seger och i dag gjorde han sin andra start. Det slutade i moll, hästen inom som femma i mål.
– Det är egentligen inte så mycket att säga om, placeringen var dålig. Samtidigt är det svårt för mig att veta vad det beror på såhär direkt efteråt. Jag visste innan loppet att formen inte skulle vara på topp, men om det är hela förklaringen vet jag inte. Nuncio kändes fin i travet i provstarten och under loppet, även om han bröt ut lite över upploppet, som han gjort ett par gånger tidigare, säger Stefan Melander.
Vad som väntar nu för Nuncio, återstår att se.
– Jag har hållit på för länge med travet för att oroa mig speciellt mycket över en sådan här insats. Det fattas i honom och det kanske var dumt av mig att ge honom ett så pass tufft lopp... Vi får komma igen, säger Melander.
Nuncio har startat tio gånger i år, vunnit fyra gånger, till skillnad mot i fjol då han tog elva segrar på lika många starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.