Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio kanonfin i jobb

Foto: MARIA HOLMÉN
Elitloppsvinnaren Nuncio tränade på riktigt bra sätt i dag, vilket ökade chanserna för en start i Prix d'Amerique. Foto: MARIA HOLMÉN

Drömmen om Prix d'Amerique lever för Stefan Melander och Nuncio. Chanserna ökade efter tisdagens träningspass, men fortfarande har inte ”Tarzan” tittat efter några lopp.

Publicerad:

Stefan Melanders Elitloppsvinnare Nuncio har inte startat sedan han vann på Bjerke den 18 september. Hästen ströks sedan på grund av en förkylning inför en tilltänkt start på Solvalla den 7 december. Frågan är hur dagsstatusen ser ut just nu för hästen?
– Vi lade på en hel del ny sand på träningsbanorna inför dagens jobb för att alla hästar skulle kunna träna. Jag var riktigt nöjd med förhållandena och Nuncio kändes kanonfin.

Blir det Prix d'Amerique?
– Det vet jag inte själv ännu; jag har inte ens tittat på några lopp. Men om hästen ska ut i Prix d'Amerique måste han ha ett lopp i kroppen.

När tar du ett beslut?
– Allt hänger på träningsförhållandena under nästa vecka. Först därefter går det att säga något mera bestämt. Ett alternativ kan ju vara att gå ut i Prix de Belgique, ett annat svenska gulddivisionen. Men just nu vet jag inget mera förutom att Nuncio var ruggigt fin i dag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS