Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio startar på Solvalla

Foto: MARIA HOLMÉN
Nuncio ska göra årets tredje start på Solvalla på onsdag. Foto: MARIA HOLMÉN

På onsdag fortsätter Nuncio sin uppladdning mot Elitloppet. Då ska han göra årets tredje start på Solvalla och han stöter bland annat på världsrekordhästen Shadow Woodland.

Publicerad:

Nuncio har vunnit sina båda inledande starter i år på 1.10,7. På onsdag är den femårige hingsten med i Dartster F.:s lopp på Solvalla som körs över 1.640 meter med bilstart. En av motståndarna är Shadow Woodland som i sin senaste start sprang världsrekord vid sin seger i Eskilstuna där han vann på 1.11,1/1.640 meter voltstart.
En annan konkurrent till Nuncio på onsdag är Food Money som i sin senaste start var tvåa bakom Nuncio där båda travarna noterades för samma sluttid, 1.10,7. Med i onsdagens lopp är även Pasi Aikio-tränade Nimbus C.D. som slutade trea i sin årsdebut den 6 april.
I samma lopp på onsdag gör Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer, som förra året vann ett heat i Åby Stora Pris, årsdebut. För drygt två veckor sedan var den åttaårige valacken på Solvalla och sprang 1.16,5/1.600 meter.
Övriga hästar i Dartster F.:s lopp är Alvena Pele, finsktränade Classic St Pat som är född i USA, Democrat, Kash's Cantab och Standout. Förstapriset är 80.000 kronor. Startspåren blir klara i eftermiddag.
Nuncio är titelförsvarare i Dartster F.:s lopp som han vann ifjol före Västerbo Highflyer. Båda hästarna noterades då för 1.11,2a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS