Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio tillbaka som en vinnare: "Bara joggade"

Foto: JEANNIE KARLSSON
Nuncio och Stefan Melander (arkivbild). Foto: JEANNIE KARLSSON

Stefan Melanders stora stjärna gjorde comeback på Bollnästravet och tog en planenlig seger.
— Det var otrolig harmoni i honom i dag, sade Stefan Melander efteråt.

Publicerad:

Tränaren Stefan Melander höll i tömmarna när Nuncio gjorde comeback efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll. Ulf Ohlsson släppte välvilligt över kommandot till Melanders sexåring och sedan var loppet över. Nuncio gick undan utan bekymmer över upploppet och vann på 1.11,6a/1640 meter.
– Han tyckte nog att det var roligt att få tävla igen, för han var jättefin. Det var otrolig harmoni i honom, sade Melander i vinnarcirklen på Bollnästravet.
Tränaren pratade också gärna om hur Nuncio hade uppfört sig inför loppet.
– Nu är ju Nuncio en sådan häst som aldrig är helt super, men värmningen i dag var nog kanske det bästa jag har känt någonsin. Provstarten innan var också bra. Visst, han bröt lite, men det var ändå bra mycket bättre än vad det brukar vara.
– Jag tittade på gps:en över upploppet och den visade 08, och då joggade han bara det här loppet. Det fanns nog gott om krafter kvar.
Melander har tidigare berättat för Travronden att siktet är inställt på Frankrike. Efter kvällens start meddelade tränaren att han hoppades kunna hitta åtminstone ett snabblopp till i Sverige innan det är dags att åka ner dit.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS