Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos avslutade dubbelt

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Seismic Wave och kretsen kring hästen efter segern på Gävletravet. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Timo Nurmos presenterade Magic Cash och Seismic Wave i toppskick. Solvallatränarens fyraåringar glänste vid sina segrar.

Publicerad:

Örjan Kihlström hittade fjärde utvändigt med Timo Nurmos-tränade Seismic Wave (e. Explosive Matter). Den fyraårige valacken gjorde sin fjärde start sedan flytten till Sverige och stod för en övertygande avslutning. Det var många meter fram till den undflyende ledaren No Limit Royalty, men Seismic Wave åt in meter för meter och först över mål i klass I-försöket. Detta på segertiden 1.13,4a/2140 meter.
– Han avslutade fint och kändes fin hela dagen. Jag behövde aldrig dra tussarna så det var halvsäkert i alla fall. Han är en jättetrevlig häst med lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Det blir spännande att se hur han utvecklar sig, sade Örjan Kihlström.

Fyraårige Magic Cash (e. Ready Cash) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I lördagens försök i silverdivisionen körde Jorma Kontio till ledningen drygt 1800 meter från mål och i den positionen gick Magic Cash undan till enkel seger på 1.13,7a/2640 meter.

Magic Cash noterades därmed för sjunde segern i karriärens 20:e start. Han vann närmast före stallkamraten Global Winner och Lövdala Principito.
– Han var fin i ordning och vann mycket lätt idag. Hästen hade mycket krafter kvar och hade nog kunnat gå i samma fart ett varv till. Han blir hela tiden bättre och bättre, sade Jorma Kontio.

I augusti kvalade Surf'n Turf (e. Scarlet Knight) in till korta E3-finalen. Nu är han en vinnare på V75. Från spår sju bakom bilen satsade Torbjörn Jansson vad som gick inledningsvis och hästen satt i ledningen i första sväng. Från den positionen kontrollerade treåringen händelserna i klass II-försöket och efter att ha avslutat sista 500 meterna på 1.12,7 blev segertiden 1.12,8a/1640 meter.

Catarina Lundström tränar Surf'n Turf som tog sin tredje raka seger. Han vann närmast före Italiano Boko och Kryptonite Zon.
– Hästen är helt enkelt jätte-, jättebra. Det är en riktig hårding, sade Torbjörn Jansson.

Han har inte vunnit lopp på över ett år, men i november 2018 tog Vertigo Knekten (e. Nordli Svarten) två segrar. Nu var det dags igen.

Den sjuårige valacken köptes av Esbjörn Glantz och Marit Beckström i slutet av september och på lördagen gjorde han andra starten i den senares regi.

Över ett rafflande upplopp satte Vertigo Knekten nosen först i finalen av Dubbelcupen på segertiden 1.25,0/2160 meter tillsammans med Per Lennartsson. En seger värd 200.000 kronor.
– Jag hade ingen aning om formen. Men hästen gick bra. Han ville stanna helt på bortre långsidan, men då gick jag ned invändigt och plötsligt fick han fart igen. Han sprang fortare och fortare och det var riktigt häftigt faktiskt, sade Per Lennartsson.

Tvåa i mål var Demex medan B.W.Kurre blev trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS