Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny chefredaktör på Travronden

Foto: MARIA HOLMÉN
Joakim Svensson heter Travrondens nye chefredaktör. Foto: MARIA HOLMÉN

Travronden får ny chefredaktör och ansvarig utgivare i Joakim Svensson, 36 år.

Publicerad:

Joakim kommer senast från en tjänst på Expressen – där han jobbat med strategiska och digitala satsningar – och rekryteras för att göra Travronden till en del av ett modernt mediehus.
– En häftig utmaning som helt enkelt inte gick att tacka nej till, säger han.

Joakim Svensson kom till Expressen 2003 och har sedan dess suttit i flera digitala ledningsgrupper. Han har bland annat varit sportchef för Expressen.se och framgångsrikt ansvarig för en digital transformering med kraftigt förbättrad räckvidd och nya intäkter.
Tills nyligen var han redaktionellt ansvarig för tidningens samtliga mobila produkter och plattformar, som vunnit stora framgångar och mångdubblat sin publik samt sin lönsamhet.

– Travronden är ett starkt varumärke och har en ytterst passionerad läsargrupp. Nu står man inför en spännande digital omställning där engagerande publicistiskt innehåll, digital utveckling, innovation och lönsamhet ska mötas på nya sätt. Det är frågor som jag brinner för och älskar att jobba med, säger Joakim Svensson – som tidigare arbetat på Travronden – och fortsätter:
– Att få möjligheten att leda och utveckla verksamheten med innovativa produkter, kvalificerat och engagerande innehåll som ska beröra de många i en alltmer digital värld känns otroligt inspirerande. Jag ser med stor tillförsikt fram emot att få ta mig an uppdraget på Travronden tillsammans med redaktionen och vd Daniel Livensjö, säger Joakim Svensson.

– Vi står inför en väldigt spännande och utmanande digital förändringsprocess, och Joakims kunskap och erfarenheter kommer att vara viktiga i utvecklingen av Travronden, och bli ett viktigt tillskott till TR Medias ledningsgrupp. säger Daniel Livensjö.
– TR Media AB har på ett mycket lyckosamt sätt utvecklat flera affärsområden de senaste åren. Nu tar vi ytterligare ett steg med att försöka förstärka bolagets kärnprodukt Travronden och nyhetsförmedlingen kring travsporten. Detta ligger väl i linje med vårt uppdrag att utveckla och öka intresset för svensk travsport, konstaterar Stefan Johanson, styrelseordförande i TR Media AB.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.