Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny dubbel för Elfving

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Joakim Elfving har inlett 2020 med fyra segrar på tre dagar. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Joakim Elfving har fått en flygande start på 2020. Två segrar på Bergsåker i onsdags följdes upp med en till dubbel i Bollnäs på fredagskvällen. Därmed toppar Elfving tränarligan tre dagar in på det nya året.

Publicerad:

Den första av fredagens två segrar togs med kallblodet Moddson (e. B.W.Modde) som gjorde tävlingsdebut. Fyraåringen visade omgående gott kunnande och med tränare Elfving i sulkyn var han fullständigt överlägsen sina motståndare. Klockan visade 1.32,2 över full väg och längderna ned till tvåan var för många för att räkna. Fortsättning följer.

Jämnårige stallkamraten Quatro Roc (e. Smashing Victory) hade inte heller konkurrenterna hack i häl vid mållinjen. Han och Ulf Eriksson vann med sex längder på 1.17,3 över 2.140 meter. Segern var Quatro Rocs första i karriären.

"Då är det hästar som den här man ska köra"

Björn Persson gäckade spelarna i ett av loppen på V64-kupongen. Bergsåkersamatören hittade ut från ledarryggen i sista sväng och med fritt fram spurtade Listas Alice till en säker skrällseger på 1.15,4 över kort distans. 

Persson var förstås mer än nöjd och bjöd publiken på en segergest.
– Det blir så när man inte vinner så mycket. Nu har jag visserligen börjat få lite vana på slutet, men jag körde ju 125 lopp innan jag vann mitt första för tio år sedan, sade Persson till Kanal 75.

Listas Alice avslutade 2019 i vinnarcirkeln och inledde alltså 2020 på samma vis. Totalt har det blivit fyra segrar för den femåriga dottern till Weingartner.
– Det är hästar som den här som man ska köra när man är oduglig på att driva. Då behöver man ha sådana som man bara håller i sig bakom, sade Persson och skrattade.

Du hittar fullständiga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS