Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny fin andraplats

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Lars-Erik Karlsson (här med Alfie) tog en fin andraplats i Norge. Foto: CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD

Han slutade tvåa i norska Kriteriestoet. I eftermiddag kunde Järvsö-amatören Lars-Erik Karlsson vända hemåt från Momarken med ytterligare en fin andraplats.

Publicerad:

Det var finalen i Norskt Trav-Oaks för treåriga kallblodsston som stod på programmet i dag på Momarken. Lars-Erik Karlssons Alfa Lina (e. Klack Jo) fick en resa i dödens och sedan en bit bakom hårt dragande Nordli Alma med Jomar Blekkan. Första varvet gick efter 1.27,5 och det tempot gynnade Kriteriestosegraren Stas Eldi (e. Joker Elden) och Per M. Hvattum. Trots tidig galopp kom ekipaget med en vass avslutning som resulterade i en ny storseger. Förstapriset var 300.000 norska kronor och segertiden stannade vid 1.27,5a/2140 meter. Nordli Alma galopperade bort sig 100 kvar samtidigt som Alfa Lina kunde ta hand om andrapriset och 150.000 norska kronor. Hon har nu tjänat runt 750.000 kronor.

I Norskt Trav-Oaks för varmblod hade Magnus Teien Gundersen inga problem med att vinna från spets med favoriten Sabrina Frecel (e. Kadabra). Ekipaget fick bestämma efter långsamma 1.17,8 första varvet och då kunde ingen ta något till slut. Sabrina Frecel bröt ut ett par spår till slut, men störde inget annat ekipage. Det här var förövrigt Magnus Teeien Gundersen tredje raka seger i just detta lopp. Förra året vann han med Hillary B.R. och året före det med Let's Take A Selfie. För Sabrina Frecel handlade det om fjärde raka vinsten från debuten och förstapriset var 300.000 norska kronor. Segertiden skrevs till 1.16,2a/2140 meter.
– Vi har haft en väldig lycka i just det här loppet. Magnus har som sagt tre raka segrar och jag vann själv 2016 med Nice Eleven L. Redan 1999 tog jag min första stora seger i just Norskt Trav-Oaks med Tobro's Girl, berättade segertränaren Geir Vegard Gundersen, som själv slutade fyra i årets upplaga med Lifestile.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS