Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny framgång för Wallin i USA

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
24-årige Lucas Wallin drog i gång sin tränarrörelse i USA i slutet av fyra året. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Lucas Wallin har fått en bra start på sin tränarrörelse i staterna och fredagen blev det seger med treåringen Yankee Doodle Andi på Harrah's Philadelphia. Mer svenskt i topp var det på Meadowlands där Jonas Czernyson triumferade med Southwind Pearl.

Publicerad:

Wallin ropade in Yankee Doodle Andi på Summer Mix Sales i höstas och gav 10.000 dollar för Yankee Glide-sonen. På fredagen betalade treåringen av halva summan när han vann ett lopp för tre- och fyraåringar på Harrah's Philadelphia med 5.000 dollar i förstapris. 

Yankee Doodle Andi med Tim Tetrick i sulkyn kunde inte hålla upp innerspåret bakom startbilen och låg länge som trea i ett pärlband i loppet. Med 700 meter kvar kom körordern från Tetrick och Yankee Doodle Andi visade prov på fin löpskalle när han plockade ned ledaren Muscle Ville över upploppet. Treåringen såg ut att ha gott om krafter kvar i mål på tiden 1.14,6a/1609 meter och segern var hans första i karriären. 

Blågult i toppen blev det även på Meadowlands där Jonas Czernyson vann ett försök inom "Dash for the G Notes" med Southwind Pearl (e. Muscle Hill). Det fyraåriga stoet hade Corey Callahan i sulkyn och ekipaget nådde täten efter 800 meter. Därifrån blev det ingen större dramatik utan Southwind Pearl kunde enkelt rinna undan över upploppet och vinna med två längder till närmaste konkurrent i mål. Segertiden 1.13,1a/1609 meter och förstapriset var 5.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS