Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny Goop-seger

Foto: Micke Gustafsson
Björn Goop kör själv Kriterie- och Oakskval på Solvalla i dag, men kunde glädja sig över en fin tränarseger på Vincennes. Foto: Micke Gustafsson

Björn Goop-tränade This Is It slog till i eftermiddag i Prix d'Avallon på Vincennes för David Thomain och dessutom blev det världsrekord av en treåring.

Publicerad:

This Is It (e. Revenue) fick en bra resa i fjärde/tredje par utvändigt samtidigt som det gick undan rejält i detta bilstartslopp. Första 600 avverkades på 1.07,9 och det inledande varvet efter 1.09,0. David Thomain var för en stund fastlåst i andraspår, men lyckades hitta loss och sedan bet det bra över upploppsrakan. Segern togs på säkert sätt på 1.11,6a/2100 meter och förstapriset var 22.500 euro.

Lutfi Kolgjini-tränade Pandora Face (e. Muscle Hill) fick 500 euro för sitt sjundepris från andra ytter/dödens.

I Prix de l’Etoile (€240.000) för tre, fyra och femåringar blev det världsrekord! Det var Sébastien Guarato-tränade treåringen Ecu Pierji (e. Tucson) som profiterade på ett våldsamt utgångstempo (1.09,8/675 och 1.09,4/1150 meter) i tredje-andra par utvändigt och sedan inte hade några problem att spurta till enkel seger för Mathieu Mottier. Segertiden 1.11,1/2.200 meter var nytt världsrekord med en halv sekund.
Ecu Pierji segrade tidigare i år i grupp I-loppet Criterium des Jeunes, men kom i dag till start utan seger på de tre senaste försöken. Nu är han dock tillbaka i den absoluta toppen igen. Förstapriset i loppet var hela 108.000 euro.

Ytterligare ett grupp I-lopp avverkades på Vincennes, närmare bestämt Prix de Normandie för femåringar i monté. Även här var det 108.000 euro i förstapris och dessa togs om hand efter en perfekt smygresa i mestadels fjärde par invändigt. Det var Jean Luc Dersoir-tränade stoet Cassate (e. Neoh Jiel) som för Adrien Lamy hittade fritt fram invändigt över Vincennes upplopp och sedan kunde vinna säkert på 1.14,3/3000 meter.

I grupp III-loppet Prix Alfred Lefevre var femårige Traders (e. Ready Cash) i en klass för sig för Yoann Lebourgeois. Det handlade om montédebut för den här kapable hästen, som fick göra jobbet utvändigt om ledande måltvåan Caduceus des Baux (e. Mark Speed). Traders tog över ledningen 1300 kvar och vann sedan väldigt enkelt på 1.12,9/2.850 meter. Förstapriset var 45.000 euro.

Jörgen Westholms Apollon de Kacy (e. Prince Gede) fick målfotostryk av Vasco de Viette (e. Capriccio) i Prix de Moulins la Marche. Kanske var det trots allt tur (!) eftersom travet sista biten inte alls var helt perfekt. Om Apollon varit först i mål kanske domarna hade diskat honom. Nu blev det istället fina 17.000 euro in på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.