Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny häst död under tävling

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE
USA-födde Chocolate Day dog under ett lopp på Jägersro. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Under tisdagen blev det ett nytt tragisks dödsfall när Lars I Nilsson-tränade fyraåringen Chocolate Day galopperade och gick omkull i andra kurvan på Jägersro.

Publicerad:

Så sent som i måndags dog Jan-Olov Perssons fyraårige kallblod Bandit kort före mål i ett V4-lopp i Östersund. I går var det tyvärr dags igen. Lars I Nilsson-tränade Chocalate Day (e. Chocolatier) satt utvändigt om ledaren när han galopperade och sedan bröt ut i andra kurvan. I samma veva gick hästen omkull och körande André Eklundh var maktlös.
Jägersros banveterinär Claes Nydahl var snabbt på plats:
– När jag kommer fram är hästen redan död. Orsaken är troligtvis att stora kroppspulsåldern brustit och han förblött invärtes, det blödde kraftigt ur näsan. Jag kan säga att hästen inte lidit; han dog ögonblickligen i full verksamhet, berättade Nydahl för Jägersros hemsida.
André Eklundh klarade sig utan några fysiska sviter. Chocolate Day kom till Lars I Nilsson från Norge i början av året och slutade med åtta segrar samt 800.540 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS