Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny kanal för trav-sändningar: "Bättre"

Foto: Maria Holmén
Per Tellander, vd för Kanal 75. Foto: Maria Holmén

Vinnare V64-sändningarna har haft sin tillvaro i kanalen TV4 Sport.
Nu flyttas travet till nystartade Sportkanalen – vilket ska vara fördelaktigt.
– Sportkanalen är en bättre kanal för oss att synas i, säger Kanal 75:s vd Per Tellander.

Publicerad:

C More har i dagarna lanserat Sportkanalen på allvar vilken kommer att innehålla livesport, egenproducerade dokumentärer och nå ut till fler kunder medan TV4 Sport successivt kommer att försvinna och ersättas med Sportkanalen hos kunderna. Redan i går förlorade många hushåll TV4 Sport.

"TV4 Sport har varit en ganska dålig kanal"

Något som innebär att kvällssändningarna Vinnare V64 kommer att flytta in i Sportkanalen.
– TV4 Sport har varit en ganska dålig kanal, en lågbudget-betonad sådan. Vi har egentligen varit ganska själva där med jakt och fiske-program. Nu i Sportkanalen är det övriga innehållet mer relevant och det är ett bättre ställa att synas på, säger Kanal 75:s vd Per Tellander.

1 februari ska de flesta ha kanalen

Det är dock inte säkert att samtliga kunder som hade TV4 Sport kan använda den nya kanalen redan i dag.
– Operatörerna ligger inte riktigt i samma fas, det är inte exakt samma datum för när kanalen plockas in men 1 februari ska de allra flesta ha kanalen. Kanalen kommer att nå 1,4 miljoner personer jämfört med 1,2 miljoner för TV4 Sport, säger Erik Westberg, tidigare vd för Kanal 75 – nu för CMore och TV4-Gruppen.

Visas redan i kväll – felaktig tablå

När börjar travet visas i kanalen?
– Redan i kväll. Tablån är inte uppdaterad, men travet visas i kväll. Det som kommer att vara skillnaden i Sportkanalen är att travsändningarna inte kommer att ligga 21.30 varje dag då det finns en del livesport att ta hänsyn. Målsättningen är 21.30 men det kan bli avvikelser ibland.
 

FAKTA

Så presenteras den nya kanalen av CMore

Sportkanalen:
Här ser du Veckans Match från SHL, HockeyAllsvenskan och Allsvenskan och utvalda matcher från till exempel Handbollsligan och Superettan. Med en blandning av livematcher, sportnyheter, dokumentärer och intervjuer tar sportprofilerna Anna Brolin, Lasse Granqvist och Olof Lundh med dig genom Sportsverige.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.