Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny säkerhetsansvarig på ST

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Nilsson med Joker Stursk. Foto: MARIA HOLMÉN

Michael Halvarsson slutade som säkerhetsansvarig på Svensk Travsport i slutet av augusti och nu har travförbudet klart med en ny person på den posten. Det är en tidigare proffstränare.

Publicerad:

37-årige Johan Nilsson är ny på posten som säkerhetsansvarig på Svensk Travsport och han kommer att tillträda tjänsten i december. Han är utbildad travhippolog och har varit proffstränare under ett par år, men även arbetat som lärare och som konsult inom framför allt utfodring av hästar. Johan Nilsson kommer närmast från en tjänst på polisrytteriet och har parallellt arbetat med Travarhälsen sedan starten.

Svensk Travsport rapporterar att tjänsten som säkerhetsansvarig tidigare har varit placerad inom staben, men har flyttat till avdelningen för hästvälfärd. Anledningen till flytten är för att ytterligare förstärka arbetet kring säkerhet, antidoping och djurskydd.

I tjänsten ingår liksom tidigare exempelvis ansvar för säkerhetsrutiner och kontrollrutiner för såväl dopningskontroller som drog- och alkotester, utredningar vid misstankar om överträdelser och andra typer av utredningar samt oanmälda kontroller hos licensinnehavare. En sak som däremot inte längre ingår i tjänsten är arbetet med SÄBA (säkra banor). Det arbetet ligger numera hos anläggningsansvarige Karin Svensson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.