Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Inti Boko

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Inti Boko och skötaren Amanda Larsson efter kriteriesegern. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tidigt till ledningen och sedan var saken klar. Inti Boko vann lekande lätt i tisdagens Breeders Crown-försök på Axevalla.

Publicerad:

Kriterievinnaren gjorde sin första start sedan triumfen på Solvalla och det i ett lopp över full väg som förvandlades till en sprinteruppgörelse. När Jorma Kontio och Inti Boko (e. Chocolatier) kom till tät tilläts ekipaget nämligen att varva på 1.18,8. Slutrundan blev sedan helt odramatisk och treåringen gick undan till seger på 1.15,7 – en och halv sekund långsammare än i debuten på Sundbyholm i juni.

Närmast bakom följde Baritone Artist och Global Wise Guy medan Zelig Kronos och Forfantone Am slutade oplacerade. Duon missar därmed Breeders Crown-finalerna på Solvalla den 28 oktober.

Norsk seger bland fyraåringarna

I de jämnåriga stonas uttagning blev det seger för Ti Punch Broline (e. Muscle Massive) som Roger Walmann lånade ut till Claes Sjöström. Oaksfemman vann före Global Vintage på tiden 1.12,3. 

Fyraåringarnas stoförsök vanns av Peter Untersteiner och  Global Upper Style (e. S.J.'s Caviar) på 1.13 blankt och i hingstklassen var Frode Hamres Vainqueur R.P. (e. Infinitif) först i mål. Den norske gästen segrade på 1.12,4 före Spickleback Face. I sulkyn satt Ulf Ohlsson. Hästarna som är klara för semifinalerna i respektive klass hittar du här.

Banrekord av Spartan Kronos

Ullbergs Minne för högsta klassen bjöd på ett rafflande upplopp. Justice Ås såg först ut att gå mot en säker seger, men bakifrån närmade sig Spartan Kronos (e. Muscle Hill) meter för meter. Kort före mål var den bildsköne sjuåringen främst och Conrad Lugauers häst tog därmed sin första seger på drygt två år.
– Ett otroligt upplopp. Svängerna är inte hans starka sida, så där tappade vi lite grann, men sista 250 meterna var det som att köra ett flygplan, sade Lugauer till Kanal 75.

Segertiden för Spartan Kronos skrevs till 1.10,7a/1.640 meter – en tiondel fortare än Donatomites och B.B.S.Sugarlights tidigare banrekordet för hingstar och valacker.

Rokkakudo kvalade

Inti Boko var inte ensam kriterievinnare på Axevalla den här tisdagen. Före tävlingarna visade Rokkakudo upp sig i ett kvallopp och åttaåringen kom i mål på 1.19 blankt med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Lira nästa gång: Indy Lane (9) verkar vara på gång igen. Fyraåringen fick en omöjlig uppgift, men avslutade positivt som trea.

Tisdagens vinnare på Axevalla:
Roller Coaster Ås (e. Explosive Matter) – Peter Untersteiner
Kid Vacation (e. Dream Vacation) – Alicia Jakobsson (Veijo Heiskanen)
Yankee Eagle (e. Celebrity Secret) – Klas Olsson (Henrik Södervall)
Drip Drop (e. Scarlet Knight) – Niclas Stenquist (Rigmor Jakobsson)
Ti Punch Broline (e. Muscle Massive) – Claes Sjöström (Roger Walmann)
Global Upper Style (e. S.J.'s Caviar) – Peter Untersteiner
Inti Boko (e. Chocolatier) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Spartan Kronos (e. Muscle Hill) – Conrad Lugauer
Vainqueur R.P. (e. Infinitif) – Ulf Ohlsson (Frode Hamre)
Eclair du Mont (e. Ready Cash) – Robert Bergh
Hall of Fame Zon (e. Love You) – Björn Goop (Sören Ohlzon)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS