Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Southwind Feji

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Värsta motbudet ströks sent – men någon skrattmatch blev det inte för Southwind Feji.
– Jag hann inte bli orolig, säger Mikael J Andersson.

Publicerad:

Double Exposure ströks i sista timmen och Southwind Feji (e. Muscle Hill) kom därmed ner ett spår bakom bilen men framför allt såg vägen till ledningen ut att ligga öppen. Så blev det också. Björn Goop släppte direkt bakom Dizzy Broad och när sedan ”Micke J” tilläts varva på 1.15,5 såg det ut att vara klart.
Men när upploppet kom såg Southwind Feji lite småtrög ut och när mållinjen kom störtdök Unique Juni långt ut och segermarginalen blev inte särskilt övertygande. 
– Jag tror att hon var rädd för den där tavlan som ni har på innerplan. Hon sprang och tittade på den hela upploppet ner, sade Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Samtidigt var det förmodligen ingen tillfällighet att Southwind Feji satte nosen först. Segertiden landade på 1.14,1a/2140 meter och segern var den 17:e på 19 försök.
Därmed passerade Pär Hedbergs sto miljonen intjänat.
Caddie Lisieux tog hand om tredjeplatsen efter en årsdebut i dödens och bakom vinnaren gick Dizzy Broad i mål med sparade krafter. 

”Ligger mig varmt om hjärtat”

På hemmaplan fick den numera sexårige Mister J.P. (e. Taurus Dream) äntligen vinna igen. Vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning 2014 har brottats med skador länge och tillsammans med tränaren fick han visa upp sig på sin hemmaplan under långfredagen. Efter ett lopp som nästa sista häst i andraspår lyckades Mister J.P. närma sig ledande Explosive Merlot via andraspår och på den bortre långsidan fick han dessutom stallkamraten Sir Ideals rygg genom slutsvängen innan han via tredjespår kunde ta sig förbi Explosive Merlot som galopperade på upploppet.
– Det är klart att han ligger mig varmt om hjärtat. Han började lovande och sedan har han varit borta med skador. Det är fantastiskt det där med hästar, hur de kan komma tillbaka fast man inte tror det, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.
Segern togs på kilometertiden 1.15,0/3200 meter. Mister J.P. stärkte sin redan fantastiska statistik och han kan nu stoltsera med tio segrar på 13 försök. Om det blir fler vågade inte Goop lova i vinnarcirkeln.
– Vi lever här och nu och man kan aldrig veta hur det blir i morgon, särskilt inte med det här hästen.

Björn Goop var inte färdig där. I kallblodsloppet fick han en perfekt start med favoriten Björnemyr Texa (e. ) och tog hand om ledningen direkt. Sedan var det spel mot ett mål för Ida T. Skaanes sexåriga sto – som dessutom gjorde årsdebut. Segertiden landade på 1.25,3/1640 meter.
– Jag visste inte mycket om hästen innan, med et var snack om att hon skulle vara bra och att distansen kunde passa, sade Björn Goop i vinnarcirkeln. 

Första V75-segern

Marcus Lindgren fick med sig en tränardubbel i lärlingsloppet. Oskar J Andersson körde Adiago Trot i ledningen med stallkamraten Hierro Boko (e. From Above) och Markus Niklasson i rygg. När luckan kom var det den senare som hade mest krut kvar över upploppet och avgjorde före Adiago Trot. Segertiden landade på 1.14,7a/2140 meter när Niklasson firade sin första V75-seger. 

Första V75-segern blev det också för Bo E Nilsson och hans egentränade Bo C. (e. Maharajah). Tillsammans med Jorma Kontio kunde hästen överta ledningen och därifrån vinna utan några som helst problem.
– Det är häftigt, jättehäftigt. Det är första gången någonsin. Man har varit två och trea ett par gånger innan, sade Bo E Nilsson i vinnarcirkeln. 

Dagens prestation stod Veijo Heiskanens Keycard (e. Pine Chip) för. Tillsammans med tränaren var hon inblandad i en häftig spetsskörning från start. Väl i ledningen visade klockan 08,5 efter 500 meter och 11,5 efter det första varvet. Trots det var hästen ohotad över mål. Segertiden blev 1.13,5a/2140 meter – en rekordsänkning på 2,3 sekunder. 
– Det har blivit riktigt bra på slutet. Jag vet att hon har haft mycket problem när hon var yngre, men nu är vi på rätt väg. Hon sprang väldigt lätt idag, första gången barfota, och jag var inte speciellt orolig trots tempot, sade Heiskanen i vinnarcirkeln.   

Rätt V75-rad: 9–5–6–2–7–6–6
Utdelning
7 rätt: 50 880 kr
6 rätt: 467 kr
5 rätt: 46 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS