Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny spelform på Solvalla – igen

Foto: Montage
Från och med årsskiftet återgår ATG till V64 på tisdagar. Foto: Montage

Under en period har ATG erbjudit V65 på Solvallas tisdagstävlingar. Nu har man återigen valt att byta spelform.

Publicerad:

Från och med den 18 september har ATG valt att ha V65 som spelform på Solvallas tisdagstävlingar. Nu kommer man med nya bud. Från och med årsskiftet väljer bolaget att återgå till V64.
– Vi ville testa och se om vi kunde förbättra spelupplevelsen på tisdagar genom att byta ut V64 mot V65 under en testperiod. Förhoppningen var ett ökat spelintresse men vi har tyvärr inte sett den utveckling vi hoppats på och återgår därför till V64 efter årsskiftet, säger Peter Ågren, produktägare för hästspel på ATG, i ett pressmeddelande.

Nyheten kom i och med att ATG:s spelkalender blev officiell under måndagen.
– I snart 45 år har vi utvecklat spelupplevelsen för våra kunder och med det har onsdag, lördag och söndag kommit att bli några av Sveriges största speldagar. 2019 är vi inte längre ensamma om att erbjuda hästspel men jag tror att spelformer som V64, V86, V75 och Grand Slam 75 kommer fortsätta engagera svenska folket en lång tid framöver, säger Peter Ågren.

Från Solvallas sida har man förståelse för beslutet.
– Jag tycker att det är tråkigt att det inte blev det uppsving med V65 som jag hoppades på. Jag själv tror mycket på den spelformen och de i min närhet var också positiva till förändringen. Samtidigt har inte omsättningsökningen kommit och även om det är tråkigt har jag förståelse för beslutet, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.