Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny stor triumf för Ice Attraction

Foto: Mia Törnberg
Ice Attraction (e. Muscle Hill-The Ice Queen) med sin tränare Åke Svanstedt vid ett tidigare tillfälle. Foto: Mia Törnberg

En redan fantastisk höst blev på lördagen ännu bättre för Ice Attraction. Åke Svanstedts treåriga löfte tog hem storloppet The Crossroads of America på Hoosier Park, efter en lysande insats på 1.10,6a/1609 meter tillsammans med Trace Tetrick.

Publicerad:

Ice Attraction har alltid tillhört de bättre i sin kull och under hösten har hon hittat en växel till och utvecklats till en fullfjädrad stjärna. Förra helgen blev hon tvåa i Breeders Crown för ston bakom Ariana G och tidigare i oktober vann Muscle Hill-dottern både Kentucky Futurity Filly och Bluegrass Series.

På lördagen, natten till söndagen svensk tid, var det dags igen. Det handlade om storloppet The Crossroads of America med 140.000 dollar i samlad prissumma och skådeplatsen var 1400-metersbanan Hooiser Park i Indiana. 

Ice Attraction stod längst ut bakom startbilen med lånekusken Trace Tetrick i sulkyn och ekipaget hamnade som förstahäst i andraspår, samtidigt som Jimmy Takters That's All Moni tog hand om täten på första långsidan tillsammans Mark Mcdonald. I det läget såg det tufft ut för Ice Attraction, men trots dödens hela vägen skulle hon visa sig vara starkast till slut. Men 200 meter kvar var greppet kopplat på ledaren och Ice Attraction gick undan till en ohotad seger, drygt två längder före Julie Millers Overdraft Volo och That's All Moni. En strålande insats på tiden 1.10,3a/1609 meter.

I den öppna klassen för treåringar, The Carl Erskine, fanns hela 235.000 dollar i prispotten. Här visade läckre International Moni (e. Love You-Moni Maker) klassen tillsammans med Scott Zeron i sulkyn. Zearon valde ett offensivt upplägg och tryckte sig till täten efter 700 meter, med färske Breeders Crown-vinnaren What the Hill i dödens och Devious Man i rygg. What the Hill var kall tidigt och i stället bjöd Devious Man på det värsta motståndet. Den senare fick luckan med 200 kvar och utmanade ledaren rejält sista biten, men Internation Moni sträckte på sig och lyckades sätta nosen först på målfotot. Segertiden 1.10,2a/1609 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.