Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya samarbeten på gång

Foto: HANOLD/ALN
Bollnästravet har inlett ett samarbete med Dalatravet. Foto: HANOLD/ALN

Trav Gävleborg är numera ett minne blott efter det att Bollnäs valt att dra sig ur. Nu bildas istället nya samarbeten mellan Gävle och Hagmyren samt Bollnäs och Dalatravet.

Publicerad:

När ett samarbete spricker inleds ofta ett nytt, eller till och med flera nya. Trav Gävleborg, samarbetet mellan Gävle, Hagmyren och Bollnäs, gick nyligen i graven, men nu kommer istället andra kostellationer. Ett väntat sådant var Gävle och Hagmyren, som även tidigare varit samspelta.
– Vi kommer att ha ett samarbete både vad gäller propositioner och prisbudget med Hagmyren. Dessutom blir det flera gemensamma löpningsserier, bland annat för ston, lärlingar och amatörer. Här är dock allt inte riktigt klart ännu, berättar Mathias Gustafsson, tidigare sportchef för Trav Gävleborg men numera endast på Gävletravet.

Bollnäs då? Jo, just nu är Elisabeth Johansson tillförordnad travbane- och marknadschef. Man söker dock just nu ny personal för att kunna klara sig på egen hand. Beslut är dock redan taget att låta Dalatravet sköta om propositionerna med start från och med aprilloppen.
– Bollnästravet ställde frågan till vårt sällskap och vi tackade ja. Det här är tills vidare och jag vet inte tidsaspekten, bekräftar Romme och Rättviks sportchef Kaj Närhinen, som är den som kommer ha hand om propositionerna.

Kaj Närhinen har tidigare samarbetat med Mathias Gustafsson vad gäller propositionerna när Mattias var sportchef för Trav Gävleborg. Så i praktiken lär inte den här förändringen märkas allt för mycket.

En löpningsserie finns faktiskt fortfarande kvar från Trav Gävleborg-tiden. Det är en gemensam montéserie som i år har finalen i Gävle i slutet av oktober. Här förväntas förstapriset bli 75.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS