Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt besked om starttid – 19.45!

Foto: MIA TÖRNBERG
Tävlingarna på Bollnäs blir framflyttade på grund av banan. Foto: MIA TÖRNBERG

På grund av dåliga banförhållanden skjuts V75-starten upp flera timmar. Videoklipp på hur banan såg ut 13.50.

Publicerad:

Vårvädret i Bollnäs ställer till det. Banan flyter i detta nu och några travtävlingar är omöjliga att genomföra. Bollnästravet har därför kommit med beslut att skjuta upp första start.
– Banan är otjänlig som det är nu. Vi får helt enkelt vänta på att kylan kommer, då lägger vi på nytt material. Enligt våra beräkningar ska vi kunna köra första start 18.15. Sedan när V75 kommer börjas är inte helt spikat, men den preliminära starttiden har vi satt till 19.27, säger Elisabeth Johansson, travbanechef på Bollnästravet.
Vid 14.30 kom ATG med nytt besked kring starttid. 19.35 är det som gäller för första V75-start.
17.00 kom ytterligare ett nytt besked.
– Tävlingarna kommer starta 19.45 och då inleds V75. Lopp fem till tolv inleder tävlingsdagen och sedan efter det körs lopp ett till fyra, annonserades det ut av speakern i högtalarna på Bollnästravet.
Hemmakusk Ulf Eriksson tycker man tagit helt rätt beslut.
– Det går inte att köra på banan så som det är nu, så beslutet är helt rätt. Vi får hoppas att det fryser på senare under dagen, så ska det gå att köra, säger Eriksson.

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MF8GNybKj_g" width="560"></iframe>

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.