Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt grepp i Örebro

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Lars Friberg är med i ny satsning. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Det senaste på Örebrotravet - en sorts gruppcoachning, där en proffstränare har en central roll.

Publicerad:

Gruppcoachning? Jo, från och med den 3 mars inleder Travskolan i Örebro/Linde ett samarbete med proffstränaren Lars Friberg. Under två timmar, första lördagen varje månad, går det bra för intresserade att få tips och råd när det gäller travsporten. Det kan vara allt från teoretiska frågor till rena utrustningsbryderier eller balansering.
– Det är Lena Thybeck på Travskolan som är mamma till den här satsningen. Jag tycker att de göra ett väldigt bra jobb där med små ekonomiska medel och när de nu frågat om min hjälp så stöttar jag gärna upp det hela. Sedan återstår det förstås att se hur stort intresset blir. Oftast kan det ju vara så att de som verkligen behöver hjälp sällan frågar. Det där är ett dilemma i hela vårt samhälle. Dessutom kan också vissa vara skeptiska till att jag ska komma med råd. Men nu provar vi det här och jag hoppas verkligen att det blir ett rejält drag, säger Lars Friberg.

Det spelar ingen roll om man tränar ponnytravare, varmblod eller kallblod - alla är välkomna. Och det kostar inget.
– Jag kan tänka mig att det blir mest yngre i början och lite av en smygstart. Men förhoppningvis vågar även de äldre sluta upp så småningom. Det är en komplex sport vi håller på med, där de aktiva har olika kravbilder och dessutom skiftande förutsättningar. Så det gäller att individanpassa och det får vi göra här också, fortsätter Friberg.

Den sistnämnde känner sig också bekväm med situationen.
– Jag har arbetat i stall med allt från 230 hästar ner till några få och även haft att göra med hela spektrat av hästar, från riktigt bra ner till rena comebackloppshästar. Det kändes också roligt när jag var på Kvinnersta några månader och fick hjälpa ungdomar där med sina ponnyhästar.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.