Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt kallblodsupplägg på Solvalla: ”Bättre kvalitet”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Gunnar Melander och Månprinsen A.M. laddar för Elitkampen – ett av fyra kallblodslopp i år på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Solvalla och Sleipner har tillsammans kommit fram till ett nytt tävlingsupplägg för kallbloden under 2018.

Publicerad:

Under de senaste åren har det körts åtta-nio ”kalla race” per år på Solvalla. Den siffran kommer i år att sjunka till blott fyra. Ändå låter Sleipners ordförande Marita Arvidsson nöjd med lösningen.
– Vi har under en längre tid haft önskemål om att kallblodsloppen på Solvalla ska lyftas fram och att Solvalla på det sättet ska bidra till att marknadsföra kallblodssporten på ett bättre sätt. Nu blir det bara fyra lopp i år, men de kommer att synas och sticka ut på ett helt annat sätt, inte gömmas undan, berättar Marita.

Vilka är då de fyra loppen? Jo, Centaurs lopp med 200.000 kronor i första pris avgjordes redan den 24 februari, inom V75-spelet. Där skrällde Carl Johan Jepson bakom Lille Jim. Elitkampen går som vanligt under Elitloppssöndagen och får den uppmärksamhet som loppet förtjänar. Vidare blir det nyinstiftade Hjördis lopp den 10 juli samt Verners lopp den 20 november.
– Eftersom Elitkampen körs med 300.000 kronor i förstapris och de två övriga med 100.000 till vinnaren blir det en prismässig höjning totalt sett för kallbloden på Solvalla i jämfört med förra året. Vi vet om att Sleipner vill ha ett ännu högre förstapris i Elitkampen, men i år var det andra lopp under den helgen som var ännu mera i behov av en uppgradering. Men vi tar med oss Sleipners önskemål inför nästa år, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Hjördis lopp?
– Det är ett nytt lopp som ska hedra det första kallblodet som segrade på Solvalla. Här kommer ”fördel ston” att praktiseras. De flesta av våra kallblodslopp har tidigare blivit lite undanskuffade, vilket inte har känts rätt. Nu blir det en upphöjning och bättre kvalité på de lopp som avgörs, fortsätter Malmrot.

Återstår att se om Lannem Silje hinner komma tillbaka till praktform till årets Elitkamp och där ställas mot bland andra Månprinsen A.M.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS